Briannina priča i njeno iskustvo sa Power Plate-om

Power Plate je višestruko korisna sprava. U priči koja sledi, videćete da je sve veću primenu počela da ima u medicinskoj rehabilitaciji.

Ono što je trebalo da označi tragičan kraj za mladu ženu nakon skoro fatalne saobraćajne nesreće, postalo je izuzetna priča o oporavku i istrajnosti; njeno iskustvo je imalo velikog odjeka širom sveta i na društvenim mrežama.

17. avgusta 2020. godine vraćajući se sa posla, kao medicinska sestra, Brianna Seewald postal je žrtva teške saobraćajne nesreće. Posledice su bile u vidu preloma vrata, šest preloma u predelu kičme i slomljena rebra. Nažalost, to ju je vezalo za invalidskih kolica.

Na sreću, slučajni prolaznik, John Hill, bio je tu da odmah pomogne na mestu nesreće. Svojom pribranošću i ljubaznim ponašanjem mogao je da pomogne Brijani i imobilizuje njen vrat, sprečavajući dalje povrede i potencijalno potpuno presecanje kičme, što dovodi do kvadriplegije.

Power Plate iskustva
Power Plate terapija

Nakon što je skoro 7 meseci bilo stavljeno ortopedsko pomagalo koje joj je obezbeđivalo pravilno zarastanje vrata, konačno je uspela da ga skine i započne svoj put ka oporavku i rehabilitaciji, sa ciljem da će moći jednog dana ponovo da prohoda.

Intenzivnom rehabilitacijom i velikom unutrašnjom borbom, Brianna je odlučila da svoju priču podeli putem društvenih mreža i medija, stavljajući akcenat na Tik Tok, gde ima aktivno preko 450.000 pratilaca. Brianna je odlučila da podeli koliko je njena upotreba Power Plate-a bila korisna i promenila život u potpunosti:

„Power Plate pomaže u angažovanju nervnih i mišićnih vlakana koje još uvek ne mogu samostalno da kontrolišem … I sa ovim odličnim komadom opreme pogledajte šta sam uspela da postignem … Nisam uspevala sama, skoro godinu dana da samostalno stojim, bez pomoći, bez držanja ili bilo koga da me drži… Miorala sam da stiskam svaki mišić koji mogu da angažujem da bih zadržala sebe u uspravnoj poziciji. Ploča vibrira na visokoj frekvenciji da bi mi pomogla da se uhvatim i držim uspravno. Bilo je tako nadrealno iskustvo što sam to mogla da uradim, tako veliko postignuće“.